2013 m. vasario 24 d., sekmadienis

Virtiniai su mėtinėmis bulvėmis

Man tai patys skaniausi virtiniai. Receptas mano mamos močiutės. Nežinau jo atsiradimo istorijos, bet džiaugiuosi, kad mama šį receptą išsaugojus. Tikiuosi, kad ir mano vaikams šie virtiniai patiks, ir taip jie keliaus iš kartos į kartą :)



Tešlai reikia:

2 stiklinių miltų
stiklinės vandens
1 v. š. sviesto
1 kiaušinio
druskos

Įdarui reikia:

pusės kg bulvių
2 v. š. džiovintų mėtų
druskos

Iš tokio kiekio turėtų pavalgyti du žmonės. Su pakartojimu, nes nekartoti negali:)

Pirmiausia reikėtų pasiruošti bulves: jas nuplauti ir išvirti su lupenomis, o kai atvėsta - nulupti ir sumalti mėsmale. Iš bėdos galima trinti ir kaip bulvių košę, bet man tokia masė nepatinka, nes lieka bulvių gumuliukai. Į sumaltas bulves reikia sudėti smulkintas mėtas, pasūdyti ir išmaišyti.
Kol virtos bulvės vėsta galima pradėti daryti tešlą. Tešla nėra originali mamos močiutės, bet labai paprasta ir skani. Į dubenį reikia supilti verdantį vandenį ir įdėti sviestą, kai sviestas ištirpsta vandenyje - suberti 1 stiklinę miltų, įberti druskos, viską išmaišyti ir palaikyti kokias 5 min., kad pravėstų. Tada įmušti kiaušinį, supilti likusius miltus ir išminkyti tokią aksominę, malonią tarp pirštų, tąsią tešlą. Ir viskas, toliau vyksta kūrybinis darbas.
Stalą pabarstyti miltais, iškočioti tešlą, specialia forma arba stikline išspausti apskritimus, į juos dėti bulvių įdarą, užlankstyti kraštelius ir padarytus virtinius dėti į verdantį vandenį ir virti apie 5 min. t.y. kol iškils į vandens viršų.




Patiekti galima su grietine, su sviestu ar spirgučiais - kaip kam skaniau :)



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą