2013 m. vasario 21 d., ketvirtadienis

Krevečių padažas

Čia tai nuostabus dalykas. Džiaugiuosi gavusi receptą. Pabandykit, pirštus nusilaižysit :p

O padažui reikia:
400 g jūros gėrybių (tinka midijos, krevetės, moliuskai arba viskas kartu)
aliejaus arba sviesto kepimui
česnako skiltelės
nedidelio svogūno
100 ml balto vyno
200 ml grietinėlės
prieskonių ir žalumynų

Svogūną reikia susmulkinti ir pakepinti aliejuje arba svieste, čia kaip kam skaniau. Po to į tą pačią keptuvę įdėti smulkintą česnako skiltelę ir dar pakepti. Tada reikia supilti vyną, truputį pavirinti, paskui supilti grietinėlę, prieskonius ir kaitinti kol padažas truputį sutirštės.
Jūros gėrybes reikia paruošti pagal jų pobūdį. Tarkim naudosim krevetes. Jei jos virtos ir šaldytos tereikia užpilti šiltu vandeniu, kad nutirptų ledas, nusausinti ir sudėjus į keptuvę su padažu pakaitinti kol sušils.
Jei krevetės su kiautu, jas reikėtų pakepinti keptuvėje su sviestu iš abiejų pusių ir tik tada sudėti į padažą.
Galutinis padažo akcentas - žalumynai. Labiausiai, manau, tinka smulkintos petražolės. Jas reikėtų dėti padažo virimo pabaigoje.

Na štai, toks paprastas tas krevečių padažas. Pili ant makaronų, ragauji ir nukeliauji į rojų :)




Komentarų nėra:

Rašyti komentarą