2013 m. vasario 21 d., ketvirtadienis

Naminiai makaronai

Ilgai svarsčius, kokį pirmą įrašą padaryti, idėja atėjo pati, kai to pati norėjo. Mat po ilgu svajojimų , atkalbinėjimų ir pasvarstymų įsigijau makaronų gaminimo mašinėlę. Va, tada ir nebeliko klausimų ką čia patalpinus. Bet kilo kitas klausimas, kaip tą makaroną pagaminti? Atsakymo puoliau ieškoti internete. O kiek receptų radau! Visų sudedamosios dalys aišku panašios, bet aprašymai ir komentarai buvo įvairūs. Viską reziumavus turėtum ,žmogau, suprasti, kad daryti makaronus yra sunkus darbas. Nemeluosiu, lengva nebuvo...




Taigi, mano makaronams reikėjo:
  • 400 g. kvietinių miltų
  • 4 kiaušinių
  • druskos
  • 1 v. š. alyvuogių (arba kitokio) aliejaus
P. S. Kažkur skaičiau, kad 100 g miltų reikia 1 kiaušinio. Aišku aš tą prisiminiau jau po visko, tad taupumo sumetimais į 400 g miltų įdėjau tik 3 kiaušinius. Bet žaibas į mane netrenkė, žemė neprasivėrė, vadinasi nuodėmės nepadariau. Tą įrodo ir galutinis rezultatas - naminiai makaronai lėkštėje.


Makaronų gaminimo pradžia aišku paprasta:
Nusivalai darbinį paviršių, padarai iš miltų ugnikalnį ir į jo vidų sudedi druską, aliejų ir kiaušinius. Aš viename radau du trynius :P Ir , o šventas naivume, sumasčiau apgauti pati save. Pagalvojau, kad du tryniai atstos du kiaušinius ir puoliau minkyti tešlos. O,bet, tačiau nieko nesigavo ir tą sutaupytą kiaušinį vistiek teko įmušti. Turėčiau paminėti, kad ir jis buvo dvynukas :) Tešla man gavosi kieta, tokia kaip akmuo. Išsigandau, kad man nieko nesigaus, bet darbus tęsiau. 


Tai gi, tešlą palikau pastovėti 30 min., po to tiesiog ėmiau po gabalėlį ir kočiojau su naujuoju šeimos nariu. 

Bene svarbiausiu etapu šiame gaminimo procese  man pasirodė džiovinimas, kuris man nelabai pavyko. Aš savuosius makaronus tiesiog dėjau ant stalo ir padžiovinau turbūt tik kokią valandą. Bet to pakako, kad jie spėtų prilipti prie stalo. Tad mano spagečiai gavosi “visokių formų ir ilgių” makaronais. Kadangi pirmas kartas gavosi toks brokuotas, pamaniau, kad nepakenks jei į vandenį įpilsiu aliejaus, kad makaronai nesuliptų. Nes labai bijojau, kad iš  puodo ištrauksiu didelį guzą virtos tešlos :) Nežinau ar aliejus mane išgelbėjo ar vis dėl to nesu aš jau tokia prasta makaronų gamintoja, bet po kokių 5 min. virimo makaronus iš puodo ištraukiau TOBULUS. Patiekus makaronus su krevečių ir midijų padažu niekas nepastebėjo, kad jų forma keista :)P



Ir pabaigai norėčiau pasidalinti man labai patikusia ir naudinga informaciją apie makaronus, kurią radau fraises bloge:

Makaronų pjaustymo storiai:

Ceppallini - 2 mm
Tagliolini - 3 mm
Fettuccine - 5 mm
Tagliatelle - 1 cm
Pappardelle - 2 cm
Lasagne - 8 x 30 cm

2 komentarai: