2013 m. vasario 24 d., sekmadienis

Beatos Šokoladainis

Šitą receptą žino turbūt visi. Aš jį naudoju visada, kai norisi ko nors skanaus, ir visaip kaip tik šauna į galvą. Originalą rasite pas Beatą, o čia parašysiu kaip darau aš.



Taigi į Šokoladainį aš dedu:
200 g juodojo šokolado
pakelį sviesto (kiekis svyruoja nuo 170 g iki 200 g)
3 kiaušinius
200 g cukraus
2 v. š. kakavos
150 g miltų
žiupsnelį druskos
ketvirtadalį šaukštelio kepimo miltelių
100 g "Rududu" (arba mėgstamų riešutų, irisų, balto ar pieniško šokolado, džiovintų vaisių ar dar kažko ko norisi tame pyrage)

Šokoladą su sviestu pasmulkinu ir išlydau  garų vonelėje.
Kol šokoladas su sviestu tirpsta išsiplaku kiaušinius su cukrumi ir atskirame dubenyje susimaišau miltus su kakava, druska ir kepimo milteliais.
Kai šokoladas su sviestu ištirpsta ir virsta vienalyte mase, truputį ją atvėsinu ir supilu į išplaktus kiaušinius. Išmaišau ir tada supilu kakavinius miltus, vėl viską išmaišau. Gautą masę supilu į skardą išklotą kepimo popieriumi ir šaukšteliu išdėlioju "Rududu". Taip pat, jau skardoje, galima išdėlioti šokolado gabalėlius, irisus ar nesmulkintus džiovintus vaisius. O smulkintus riešutus ar smulkintus džiovintus vaisius reikėtų įmaišyti į pačią tešlą.
Šokoladainį reikia kepti 170o  orkaitėje 30 min. Iškepus Šokoladainį atvėsinti ir skanauti skanauti skanauti...

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą